NÓRA-HÁLÓ - szakmai workshop

Budapest, 2013. november 12.

A NÓRA Háló szervezetei első találkozójára került sor a Jurányi Közösségi és Inkubátor Házban 2013. november 12-én. 
Keveházi Katalin, a JÓL-LÉT Alapítvány kuratóriumi elnöke mutatta be a „NÓRA-HÁLÓ országos gender tudatos munkaerő-piaci tanácsadó hálózat tudástranszferrel” programjukat, majd a partnerszervezetek megismerésére került sor.

NÓRA-HÁLÓ PARTNERSZERVEZETEK:

  • Civil Centrum Alapítvány, Székesfehérvár
  • „Civil Érték” Nonprofit Tanácsadó és Szolgáltató Közhasznú Egyesület, Eger
  • CSAT Egyesület és Lépéselőny Egyesület, Debrecen
  • Factory Creative Life Nonprofit Kft, Szeged
  • GAK Nonprofit Kft, Gödöllő
  • Holdam Egyesület, Miskolc
  • Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete és Start Balaton Szakértői Csoport, Balatonalmádi
  • Pécsimami Egyesület, Pécs

Ezt követően egy hálózati erőforrás térkép összeállításával, illetve ennek közös értékelése során megfogalmaztuk a NÓRA-HÁLÓZAT alapcéljait és összegeztük azokat a társadalmi kérdéseket és ügyeket, amelyekre a jövőben közösen reflektálni kívánunk.

„A munkamegosztó pároktól a szülők egyenjogúságáig” (From Work-Sharing Couples to Equal Parents) címmel - Margrünn Bjørnholt, az Északi Női Egyetem Politikai és Társadalmi Kutatás tanszékének vezetője, a Norvég Nőjogi Szövetség alelnöke előadását hallhattuk. Margrunn Bjørnholt kutatása az 1970-ben végzett „Munkamegosztó szülők” projekt során bevont szülőkkel ismételte meg az interjút 30 év múlva és vizsgálta, milyen hatással volt életpályájukra és karrierjükre a munka és magánélet egyenlő megosztásán alapuló családi működés. A felmérés eredményeinek bemutatását követően rövid beszélgetés keretében tekintettük át a norvég és hazai kihívásokat a munka és magánélet összeegyeztetésének feltételei és kérdései mentén.

További információ a kutatásról:

http://www.margunnbjornholt.no/http://eng.kilden.forskningsradet.no/c52778/nyhet/vis.html?tid=73385

A rendezvényen sor került még a NÓRA-HÁLÓ tanácsadói képzési program bemutatására, a NÓRA-HÁLÓ honlap szerkezeti és arculati tervének ismertetésére, valamint a megyei és regionális munkaerő-piaci felmérés és monitoring módszertanának bemutatására és közös véglegesítésére.

Címke: